Over ons

Vesterekki? Ja, klopt, Vesterekki! Dat is Fins voor een “witte kwikstaart”. Officieel geschreven västeräkki, maar we hebben het iets aangepast.

Al jaren brengen we onze vakanties door in Scandinavië en met name in Zweden. De rust en de ruimte, de prachtige natuur en schone lucht, de kans om oog in oog te komen staan met een eland, genieten van Fika en natuurlijke onze passie voor de prachtige vintage meubelen die je daar kunt vinden, zorgen ervoor dat we iedere keer weer genieten van deze reizen.

Het idee om deze prachtige meubelen mee te nemen naar Nederland zat al langere tijd in ons hoofd. Er stonden al wat meubelen opgeslagen in Zweden ten behoeve van onze eigen inrichting dus we besloten om deze op te halen en tegelijk zo veel mogelijk andere klepbanken, kasten, stoelen en kisten mee te nemen. Het zoeken naar deze meubelen was erg leuk om te doen. Het aanbod varieert enorm dus je weet nooit wat je aan zal treffen.

Swedish design? Ja zeker wel! Oog voor detail en door echte vakmensen gemaakt. Ware ambacht! Een mooie oude boerenstoel, schommelstoel of pinstoel met op de onderkant nog geschreven de naam van de maker? Stuk voor stuk is het echt vakwerk en zeer solide!

We kunnen erg genieten van de prachtige natuur en we willen daar zo duurzaam mogelijk mee omgaan. Het hergebruiken van oude meubelen maakt daar ook onderdeel van uit.

Veel plezier bij het rondkijken in onze webwinkel en uiteraard hopen wij dat je net zo enthousiast wordt als wij.